Työelämäkurssit

 

Kevään 2021 kurssikalenteri on nyt julkaistu!

 

Kurssit ovat ensisijaisesti 13-29 -vuotiaille. 
Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

 

Tiedustelut puh. 0503634411/ Reetta tai reetta.tupasela@4h.fi

ILMOITTAUDU AMPUN 4H:n TYÖELÄMÄKURSSEILLE tällä lomakkeella!

*
*
*
*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

KURSSIESITTELYT

KURSSI

KURSSIN SISÄLTÖ

OHJAAJA / LISÄTIEDOT

Innostu villiyrteistäKaikille avoimella maksuttomalla kurssilla kerrataan yleisimmät villiyrtit sekä niiden keräämisen, käytön ja säilömisen perusteet. Kuulet villiyrttien käytöstä niin ravintona, kuin hyvinvoinnin tukena. Saat myös vinkkejä jatkojalostukseen. Ehkäpä saat luonnontuotteista idean omaan 4H-yritykseesi.

Riikka Rangman / Puikelo

Lisätiedot 0503634411/Reetta tai reetta.tupasela@4h.fi

Aurinkomaja aiemmin kahvilaa pitäneilleJos takana on jo joitain vuoroja Aurinkomajan pitämisestä, et kaipaa enää oppia kahvilan perusasioista. Tällä kurssilla syvennetään osaamista kahvilanpidosta ja keskitytään miettimään kehittämistoimia. Kurssin käyminen on kahvilavuorojen saamisen edellytys aiemmin kahvilaa pitäneille.Reetta 0503634411 tai reetta.tupasela@4h.fi
Aurinkomaja uusille kahvilan pitäjilleKurssilla opitaan kahvilatoiminnan ja asiakaspalvelun perusteita. Sisältönä mm. omavalvontasuunnitelma, hygienia, allergioiden huomioiminen, hinnoittelu, markkinointi, hyvä asiakaspalvelu. 
Kurssin käyneenä voit hakeutua Ampun 4H:n Aurinkomaja kesäkahvilaan 4H -yrittäjäksi (kannattaa siis ilmoittautu myös 4H -yrityskurssille!).
Reetta 0503634411 tai reetta.tupasela@4h.fi
Ajokortti työelämään ja työllisty työpalvelussaKurssilla otetaan työelämän perusteet haltuun: töiden hakeminen, työhaastattelu, työsopimus, vastuut ja velvollisuudet, verokortti… Kurssilla käsitellään erityisesti niitä asioita, joita osallistujat toivovat.
Työelämätaitoja ei voi harjoitella liikaa!

 

Reetta 0503634411 tai reetta.tupasela@4h.fi

Ekotori-info ja EkotorivalmennusEkotori on nuorten työllistämiseksi, nuorten yrittäjyyskasvatuksen tukemiseksi ja nuorten osallisuuden kasvattamiseksi muokattu ekosti toimiva toimintakeskus. Ekotorilla nuoret voivat työllistyä kierrätysmyymälässä, harjoittaa 4H-yrittäjyyttä tuoetusti tai osallistua ekoteemaisiin työpajoihin. Nuoret voivat osallistua ekotorin suunnitteluun ja kehittämiseen. Ekotori-infossa kerrotaan ekotorin mahdollisuuksista nuorille. Innokkaimmat voivat jatkaa ekotorivalmennuksen kautta Ekotorin käytännöntoteutukseen. Reetta 0503634411 tai reetta.tupasela@4h.fi
4H-yrityskurssi

Oma 4H-yritys antaa mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. 4H-yritys on keino tienata rahaa ja etenet siinä aina omaan tahtiisi. Oma 4H-yritys on hyvä tapa selvittää, sopiiko yrittäminen sinulle. Yritysideaa ei tarvitse olla valmiina, ideoidaan kurssilla yhdessä.

Livetoteutus on perinteinen yrityskurssi ja teams kurssilla pohditaan 4H-yrittäjyyttä ekologisemmasta näkökulmasta. Molemmat kurssit antavat valmiudet toimia 4H-yrittäjänä millä tahansa alalla.

Livekurssista vastaa Mari Ceder 
045 3313712 tai mari.ceder@4h.fi

Etäkurssin vastuuohjaaja

Reetta 0503634411 tai reetta.tupasela@4h.fi

Hygieniapassi 
kurssi ja koe
Kurssilla suoritetaan Ruokaviraston virallinen Hygieniapassi, joka on toistaiseksi voimassa. 
Ennen kurssia kannattaa opiskella aihetta itsenäisesti, tähän saat ohjeet ilmoittautumisajan päätyttyä. Kokeen uusimisesta voidaan sopia tapauskohtaisesti.
Anna-Maija Vähämartti

Yhteyshenkilönä Ampun 4H,
​0400 418 761 tai ampu@4h.fi
Kerhon- ja leirinohjaaja kurssiKurssilla opitaan lasten ryhmien ohjauksesta ja suunnittelusta. Kurssi tulee olla käytynä ohjataksesi kerhoja ja leirejä Ampun 4H -yhdistyksessä. 
Mari Ceder 
045 3313712 tai mari.ceder@4h.fi
Ekoillaan ja tuunaillaanKurssilla valmistetaan tuotteita ekologisuus huomioiden. Tuunaamme vanhaa ja rakennamme ekologisista materiaaleista uutta. Kurssilla voi valmistaa tuotteita nuorten ekotorille myyntiin tai ihan vaan omaksi iloksi.Reetta 0503634411 tai reetta.tupasela@4h.fi
Kesätyöpaniikki

Jäitkö ilman kesätöitä? Ei hätää, tällä kurssilla mietitään viime hetken ratkaisuja kesätyöllistymiseen. Joillekin löydetään työpaikka, toiset perustavat oman 4H-yrityksen. Kyllä työtä tekijälle löytyy!

Tilanteen vaatiessa siirrämme kurssin teamsiin.

 

Reetta 0503634411 tai reetta.tupasela@4h.fi