Ruokapakki

Ruokapakki -hanke on maaseudun elinvoimaisuuden lisäämiseksi suunniteltu kehittämishanke, jonka tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten maataloustietämystä ja -arvostusta, terveellisiä ja luonnonmukaisia elintapoja unohtamatta. Hankkeessa kehitetään uusia toimintamalleja toimijoiden välille, jossa ruokaketjun kaikki osapuolet toimivat yhteistyössä lasten ja nuorten terveellisten elintapojen hyväksi.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Nastolan 4H yhdistyksen kanssa. Hanke toteutetaan Leader-ryhmien ( ETPÄHÄ ry ja SILMU ry) välisenä hankkeena.

Hankkeen toimintoina on tulossa kerhoja, klubeja, leirejä, nuorten työllistämistä ja koululaisten teemapäiviä.

Koska lasten ja nuorten tietämys paikallisesta maataloudesta ja ruon alkuperästä on vähentynyt, hankkeella on tarvetta olla lisäämässä tietämystä lasten ja nuorten keskuudessa. Toiminta koostuu lasten ja nuorten kerho-, kurssi- ja leiritoiminnasta. Maa- ja metsätalous, ruokatuotanto, ruuanlaitto ja kotitaloustaidot ovat hankkeen aihepiirejä. Tavoitteena on myös edistää nuorten työllistymistä maa- ja metsätalouden paikallisilla toimijoilla. Erityisesti haja-asutusalueiden nuorten työllistyminen on haastavaa, johon hanke onkin vastaamassa kartoittamalla nuorten työllistämisen mahdollisuuksia maaseudulla. Seuraavat kysymykset ovat hankkeen keskiössä: Mistä ruoka tulee? Mitä ruoka- ja metsäteollisuutta kotiseudullani on? Miten voisin työllistyä kotiseudullani?  

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.