Kevään 2021 kurssikalenteri on julkaistu!

2.2.2021Ampun kurssikalenteri keväälle 2021 on nyt julkaistu! Mukana on vuosittain toistuvat kurssit ja jotain uutta. Kurssit ovat ensisijaisesti 13-29 -vuotiaille. 
Klikkaamalla kuvaa, saat ne isommaksi.

Ajokortti työelämään kurssilla nuoret saavat taidot työnhakuun ja oppivat työelämän pelisäännöistä. 4H-yrityskurssilla kannustetaan nuoria työllistämään itse itsensä, joko omien liikeideoidensa kautta tai tarttumalla Ampun tarjoamiin mahdollisuuksiin yrittää yhdistyksen tukemissa toiminnoissa. Tiesittehän, että toiminta-alueen kunnat tukevat taloudellisesti kesäksi itsensä työllistäviä nuoria?

Orimattilassa Aurinkomaja jatkaa toimintaansa myös tulevana kesänä. Aiemmin Aurinkomajaa pitävät pääsevät syventämään osaamistaan ja uudet pitäjät koulutetaan erikseen.

Ampun kautta nuoret voivat hankkia hygieniapassin erittäin edullisesti. Helatorstaina toteutettava etäkurssi antaa hyvät eväät lauantaina 22.5 pidettävään kokeeseen. Hintaa kokonaisuudelle tulee nuorelle Ampun jäsenelle ainoastaan 25€, ei jäsenelle puolet enemmän.

Kerho- ja leiriohjaaja kurssilla nuoret saavat valmiudet kerhon- ja leirinohjaukseen Ampussa. Kurssista on varmasti hyötyä ohjauksesta kiinnostuneelle nuorelle, vaikka nämä tehtävät eivät juuri nyt kiinnostaisikaan.

Tammikuussa alkanut Vaikuttavasti ekona -hanke tuo oman twistinsä kurssikalenteriin ekoteemaisten kurssien kautta. Villiyrtteihin, niiden keruuseen ja käyttöön voi perehtyä joko maaliskuussa tai toukokuussa.

Kesällä 2021 Orimattilaan avataan nuorten Ekotori, jonka kantavana ajatuksena on nuorten ekologisuus- ja yrittäjyys-kasvatus sekä nuorten työllistymisen edistäminen. Ekotorilla nuoret voivat osallistua kierrätysmyymälän pyörittämiseen, myydä omia tuotteitaan ja mainostaa palveluitaan sekä osallistua ekoteemaisiin työpajoihin. Nuoret ovat itse suuressa roolissa Ekotorin toteutuksessa. Toiminnan mahdollisuuksia nuoret pääsevät kuulemaan Ekotori-infoissa joko 31.3 tai 24.4. Innokkaimmat jatkavat Ekotorivalmennukseen.

Ekoteema ja ekotorin valmistelu jatkuu toukokuun lopun Ekoillaan ja tuunaillaan -työpajoissa. Näinä kurssipäivinä tuunataan vanhaa tai tuotetaan ekompia tuotteita, joko Ekotorille myyntiin tai omaksi iloksi.

Kevään kurssikauden päättää Kesätyöpaniikki. Toukokuun lopussa kesä on aluillaan ja osa nuorista on jäänyt ilman kesätyöpaikkaa. Kesätyöpaniikki-päivä tarjoaa viime hetken vinkkejä työllistymiseen tai kesäyrittäjyyteen.

Kunkin kurssin ilmoittautuminen päättyy viikkoa ennen kurssin alkua. Ilmoittautumiseen pääset tästä.