4H-yrityskurssi käynnistää kurssikevään!

12.2.2018


4H-yrityskurssi aloittaa nuorten täyden kurssikevään. Kurssi on suunnattu 13-28v nuorille, jotka ovat kiinnostuneita yrittäjyydestä. 4H-yrityskurssilla nuori etsii omia vahvuuksiaan ja saa valmiudet perustaa oman 4H-yrityksen sekä työllistää itsensä opintojen ohessa tai esimerkiksi kesän ajaksi.

4H-yritys on helppo ja turvallinen tapa tutustua yrittäjyyteen ja testata omia taitojaan yrittäjänä sekä löytää ja hyödyntää omia vahvuuksiaan. 4H-yrityksen perustamiseen ja pyörittämiseen nuori saa yhdistyksen ja oman yritysohjaajan tuen. Kurssin voi hyvin käydä, vaikkei olisikaan kiinnostunut perustamaan omaa yritystä tai yrittäjyys kiinnostaa, mutta omaa alaa ei ole vielä löytynyt.

Useat orimattilalaiset nuoret ovat tienanneet mukavasti oman 4H-yrityksen kautta ja saaneet runsaasti oppia yrittäjyydestä sekä työelämästä. Orimattilasta löytyy 4H-yrittäjistä valokuvaajia, lasten- ja lemmikkienhoitoa, apua kotiin ja pihatöihin, leivonnaisia ja juhlajärjestelyjä. Orimattilalaisen Mariellan vanhojentanssimekkoja välittävä 4H-yritys on muuten koko Suomen kattavan 4H-yrityskilpailun finalisti! Joka kesä 4H-yrittäjät myös pyörittävät keskustassa k-supermarkettia vastapäätä sijaitsevaa 4H-Aurinkomaja kahvilaa. Myös tuohon toimintaan on mahdollista päästä mukaan 4H-yrityskurssin kautta.

Orimattilan, Myrskylän ja Pukkilan kunnat tukevat nuoria, jotka työllistävät itse itsensä kesäksi oman 4H-yirtyksen kautta. Tuen suuruus on kunnasta riippuen 200-300€. Tuen saamisen edellytyksenä on 13-28v ikä, 4H-yrityksen perustaminen ja pyörittäminen sekä toiminnan raportoiminen Ampun 4H-yhdistyksen antamien ohjeiden mukaan, sekä tienaaminen omalla yrityksellä vähintään tuen verran.

Orimattilassa yrityskurssi alkaa maanantaina 5.3 klo 16.30-19.30. Kurssia järjestetään kolmena maanantai-iltana. Kurssin käyminen on edellytys 4h-yrityksen perustamiseen. Mikäli Orimattilan kurssi ei aikataulullisesti sovi, on koko Ampun 4H-yhdistyksen toiminta-alueen kurssit kaikkien alueen nuorten hyödynnettävissä. Myöhemmin keväällä on mm. yrityskurssit lauantai kursseina Pukkilassa ja Lapinjärvellä. Koko kevään runsas kurssitarjonta on nähtävillä osoitteessa ampu.4h.fi/nuorille/tyoelamakurssit.