Orimattilan viljelypalstat vuokrattavana kesälle 2019

12.5.2019

Ampun 4H –yhdistys huolehtii Orimattilan kaupungin viljelypalsta-alueen vuokrauksesta ja ylläpidosta. Manssilantiellä sijaitsevalta palsta-alueelta voi vuokrata kasvimaan kesäksi. Palstat ovat vuokraajien käytössä sääntöjenmukaista viljelyä varten keväästä syksyyn. Pellolle päästään vasta kevään koitettua, mutta nyt on jo syytä aloittaa esi-istutus.

Viljelijöille kasvimaanhoito on mukavaa puuhastelua jonka kruunaa itse kasvatettu sato. Palstalle tullaan nauttimaan luonnosta, mutta myös pakoon auringossa paahtuneita asuntoja. Hyöty ja huvi siis tarjolla samalla!

Palstan maaperä on parantunut vuosivuodelta. Maa alkaa olla nyt möyheää ja sopivaa monenlaiseen viljelyyn. Kaupungin kanssa solmittu toistaiseksi voimassa oleva ylläpitosopimus mahdollistaa samojen palstojen vuokrauksen vuodesta toiseen. Tällöin palstaviljelyksiin käytetty aika ja vaiva ilostuttaa myös seuraavana vuonna. Viljelijät ovat korjanneet pellolta kelpo satoja, tarpeita koko vuodeksi!

Viljelypalstoja on tarjolla ensisijaisesti orimattilalaisille yksityisille henkilöille sekä yhteisöille.   Jaossa on kahdenkokoisia palstoja. Pienemmät palstat soveltuvat ryytimaaviljelyyn ja isommilla palstoilla tilaa riittää vaikkapa hyvän kokoiselle perunasadolle.

Palstahinnasto
Palstakoko 10x5m 50 euroa
Palstakoko 4x5m 30 euroa

Palstavuokraan sisältyy kantovesi viljelyalueella.  Mahdollisesta lannoituksesta ja välineistöstä vastaavat palstavuokraajat itse.


Ampun 4H:n ylläpitämän viljelypalstan varauksia otetaan vastaan puhelimitse 0400 418 761 toimistoaikoina tai sähköpostilla ampu@4h.fi. 
Palstat vuokrataan varausjärjestyksessä, varaukset ovat sitovia.


Lisätietoa ja palstaviljelyn säännöt löytyvät osoitteesta: ampu.4h.fi/viljelypalsta.