Pohjois-Kymen 4H ja Ampun 4H yhdistyvät

17.5.2021

 

Pohjois-Kymen 4H-yhdistys ja Ampun 4H-yhdistys yhdistyvät.

Pohjois-Kymen toiminta on lakkautettu ja yhdistys on sulautunut virallisesti Ampun 4H-yhdistykseen. Ampun toiminta-alueeseen kuuluu jatkossa Orimattilan, Myrskylän, Pukkilan ja Lapinjärven lisäksi myös Kouvolan ja Iitin alue.

Ampulla on vuosien kokemus lasten ja nuorten harrastustoiminnasta kerhojen ja leiripäivien muodossa sekä yhdistys on tehnyt merkittävää nuorten työelämä- ja yrittäjyyskasvatusta. Yhdistyksessä on vahva osaaminen erilaisista hankkeista ja niiden kautta toimintaa on kehitetty hyvässä yhteistyössä kuntien nuorisotoimien kanssa. Yhdistyksen talous on vakaa ja vahvuutena on yhdistyksessä työskentelevät päätoimiset toimihenkilöt. Ampun 4H työllistää vuosittain useita nuoria kerho- ja leiritoimintojen ohjaukseen sekä 4H-yrittäjiä Orimattilan Aurinkomajan kesäkahvilaan ja tulevana kesänä avattavaan nuorten ekotorille.

Joitakin toimintoja on jo tehty ennen virallista yhdistymistä. Pohjois-Kymen 4H-yrittäjiä Ampun 4H-yhdistys on luotsannut syksystä 2020 saakka. Olemme olleet mukana Iitin kesätyöillassa kertomassa nuorten työllistymisvaihtoehdoista 4H:n kautta. Tulevana kesänä järjestämme Kouvolassa ja Iitissä Reilu Teko – lannoitesäkkikeräyksen Anjalan, Elimäen, Valkealan ja Iitin keräyspisteillä. Myös ensimmäiset kesän päiväleirit toteutetaan Onnenkavion kotieläinpihalla 4H-yrittäjien vetämänä.

4H on Suomen suurimpia nuorisojärjestöjä, jonka toiminta on vuosien mittaan uudistunut ja kehittynyt myönteisesti. Toimimme sen puolesta, ettei yksikään lapsi tai nuori jäisi syrjään yhteiskunnasta. Parhaat tulokset saadaan, kun lasten ja nuorten asioita edistetään yhdessä kunnan kanssa. Ampulla on resursseja ja vahvaa tahtoa lähteä kehittämään koko 4H toimintaa Pohjois-Kymen ja Iitin alueilla.