Kotieläinpiha Onnenkavion leirit

21.6.2021

Leiriläisiä Snaige -ponin kanssa!

Valkealassa sijaitseva kotieläinpiha Onnenkavio järjestää lasten leirejä tänä kesänä ensimmäistä kertaa, yhteistyössä Ampun 4H:n kanssa! Tässä ohjaajien kirjoittamaa tarinaa ihka ensimmäiseltä päiväleiriltä!

Kotieläinpiha Onnenkaviossa oli lauantaina 19.6. eläinleiri, jonka ohjaajina toimivat 4H-yrittäjät Iida Pohjonen (16) ja Elli Kinnunen (14).

Leiri alkoi aamulla kymmeneltä, kun leiriläiset saapuivat Onnenkavioon. Aluksi tutustuttiin toisiimme ja sen jälkeen tilan eläimiin. Puput ja hevoset olivat kaikkien lemppareita. Vuohia ja lampaita pääsi syöttämään kädestä ja sekös vasta oli hauskaa. Ankat olivat myös mielenkiintoisia ja varsinkin niiden uimista ja sukeltelua oli kiva seurata. Ruokailun jälkeen ratsasteltiin Snaige-ponilla ja Friidu-hepalla. Iltapäivällä eläimet ruokittiin ja hevoset päästettiin takaisin tarhoihinsa. 

Loppuaika pelattiin erilaisia pihapelejä, mm. mölkkyä. Myös keppareiden esterataa kokeiltiin.

Päivän päätteeksi oli välipala ja lapset saivat ottaa kuvia eläimistä muistoksi. Lapset antoivat leiristä hyvää palautetta, osa olisi halunnut jäädä tilalle pidemmäksikin aikaa. 

Kotieläinpiha Onnenkavio avautui kesällä 2020 ja on myös tänä kesänä auki yleisölle. Tila sijaitsee Valkealan Harjussa osoitteessa Miehontie 50. Tilalla on monenlaisia eläimiä: hevosia, poni, vuohia, lampaita, ankkoja, kaneja, kanoja ja kissa. Kotieläinpiha on uudistunut viime vuodesta; tila on nyt selkeämpi ja eläimet paremmin näkyvillä.

Emma ja pupu
Alma ratsastaa Friidulla, Elli taluttaa