Ampun 4H-yhdistyksen nuorten ravintola 15.11.2014 Pukkilassa oli menestys!

24.11.2014


Makuja Maailmalta –kansainvälisellä teemalla toteutettu kokkikerho on kokoontunut Pukkilassa koko syksyn ajan. Koko kerhokauden kerhossa mukana olleet 10 lasta ohjaajansa Ampun 4H-yhdistyksen projektityöntekijän Reetta Tupaselan kanssa ovat tähdänneet kansainväliseen ravintolapäivään 15.11. ja oman ravintolan pitämiseen Pukkilan Toimelassa.

Lauantaina vihdoin koitti tuo kauan odotettu ja innolla valmisteltu päivä. Innostus, jännitys, touhu ja tohina täyttivät Toimelan jo aamulla varhain, sillä paljon oli tehtävää ennen kuin ravintola oli valmis avaamaan ovensa. Kun paikka oli saatu näyttämään oikealta ravintolalta ja ruuat alkoivat valmistua, alkoivat nuoret jo malttamattomina kurkkia ikkunasta. Kello oli 10.20 ja 10 minuuttia aikaa aukaisuun. ”Siellähän on jo ihmisiä jonossa!” huudahti joku, ja siitäkös into ja jännitys kasvoivat. Tuosta hetkestä asti asiakkaita tuli ja tuli ja tuli… Niitä tuli niin paljon, että ruokamäärä jouduttiin tuplaamaan ellei triplaamaan. Asiakasmääräksi arvioitiin etukäteen 40, lopputulos oli kuitenkin lähempänä sataa. Onneksi Sale oli lähellä, tarpeita saatiin lisää.

Suurin kiitos ja kunnianosoitus kuuluu kuitenkin nuorille! Miten upeasti he hoitivat koko homman kiireestä huolimatta! Mahtavaa työtä, asiakkaat olivat tyytyväisiä, ruoka oli hyvää, palvelu pelasi ja kaikki toimi! Tämä tehdään toisenkin kerran, tuumasivat päivänjälkeen väsyneet, mutta onnelliset nuoret!!!

Päivä oli niin kiireinen, että edes valokuvia emme ehtineet ottaa. Lapsille jäi käteen toivottavasti kuitenkin paljon oppia, mukavia muistoja ja henkilökunnan t-paita, jonka päälleen pukemalla voi palata muistoissa takaisiin päivään ravintoloitsijana!

 

Makuja Maailmalta -kerho ja ravintolapäivä järjestettiin osana Ampun 4H-yhdistyksen Kansainvälisyyttä kylälle -hanketta. Hanke on Silmu ry:n myöntämä Leader -rahoitteinen hanke Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Hankkeessa on edistetty lasten ja nuorten kansainvälisyystietämystä itse tekemisen ja kokemisen avulla. Hankkeeseen on osallistunut kymmeniä lapsia Pukkilassa, Myrskylässä ja Lapinjärvellä. Hanke päättyy vuoden 2014 loppuun menestyksekkäin tuloksin.