Ampun 4H-yhdistyksen tuella useat nuoret 4H-yrittäjät työllistävät itse itsensä kesäksi 2018!

28.5.2018


4H-yrittäjä Riina, ensimmäinen Y-tunnuksellinen4H-yrittäjä Ampun 4H:ssa!
4H-yrittäjä Riina, ensimmäinen Y-tunnuksellinen4H-yrittäjä Ampun 4H:ssa!

Yhä useammat paikalliset nuoret ovat tarttuneet mahdollisuuteen työllistää itse itsensä kesällä 4H-yrittäjänä. Kevään aikana Ampun 4H-yhdistyksen alueella on koulutettu parikymmentä nuorta oman 4H-yrityksen pitämiseen. Lisäksi useat aiemmin koulutetut nuoret jatkavat 4H-yrittäjänä myös tulevana kesänä.

Yksi innostusta lisäävä tekijä on selvästi kuntien maksama tuki 4H-yrittäjälle. Kaikki 4 Ampun 4H-yhdistyksen toiminta-alueen kuntaa tukevat nuoria 4H-yrittäjiä kunnasta riippuen 200-300€ tuella.

Näkyvin 4H-yrittäjien toimintamuoto on 4H-kahvila eli Aurinkomaja aivan Orimattilan keskustassa. Tulevanakin kesänä kahvilaa pyörittää vuoroviikoin toistakymmentä nuorta. Kahvila on auki aina kesäkuun alusta elokuun loppuun. Jokaisella 4H-yrittäjällä on mahdollisuus muokata kahvilasta oman näköisensä. Aukioloajat ja tarjonta vaihtelee yrittäjien mukaan. Selvää lienee kuitenkin sen, että kesän aikana nähdään monia hienoja ensiaskelia yrittäjyyden polulla.

Kahvilatoiminnan lisäksi 4H-yrittäjistä löytyy valokuvaajia,  siivousapua, apua piha- ja puutarhatöihin, lapsille ja lemmikeille hoitajia, seuraa vanhuksille, apua juhlajärjestelyihin ja leivontaan.

Yhdistyksen toiminnassa on mukana myös ensimmäinen y-tunnuksellinen 4H-yrittäjä Riina Paaso-Rantala. Riina tekee oman 4H-yrityksensä kautta monenlaista hommaa, kodin pieniä aputöitä kuten siivousta ja ikkunanpesua sekä lasten ja lemmikkienhoitoa. Y-tunnus mahdollistaa muiden yrittäjien laskuttamisen. Koska Riinalla on y-tunnus, on hänen palkkaamisestaan mahdollista saada kotitalousvähennys!

Vielä ehtii mukaan 4H-yrittäjien joukkoon tällekin kesälle, yrityskurssi tulossa lauantaina 9.6.2018!