Töitä nuorille

Ampun 4H -yhdistys tarjoaa nuorille yleensä ensimmäisen työkokemuksen. Vuosittain työllistämme kymmeniä nuoria erilaisiin tehtäviin yhdistyksessämme. Toimimme työelämäkasvattajina ja huolehdimme vastuullisesti työnantajan velvollisuuksista ja nuoren opastuksessa.Tarjoamme tasokkaita työelämäkoulutuksia tehden yhteistyötä kuntien ja koulujen kanssa.

Meille töihin pääset varmimmin osallistumalla työelämäkursseillemme, joita järjestämme keväisin. Myös kesken vuotta on mahdollista hypätä toimintaan mukaan - ota yhteyttä!

Työllistämme myös aikuisia, erityisesti ohjaajiksi ja mehuasemalle - kysy lisää!

Tällä sivulla esittelemme tavallisimpia tarjoamiamme töitä. 


 

OHJAAJA KERHOISSA JA LEIREILLÄ

Yhdistyksemme touhukkainta toimintaa on viikottain kokoontuvissa kerhoissa ja loma-aikojen leireillä. Koulutamme ohjaajat syksyisin kerhonohjaajakoulutuksessa sekä järjestämme tapaamisia vuoden aikana.

Ohjaajat suunnittelevat toimintaa, ohjaavat kerhoja ja voivat tehdä kerhosta oman näköisensä!
Kerhoja järjestetään kuntiin ja kyliin sen mukaan kun käytettävissä on ohjaajia ja toiminnassa innokkaita kerholaisia. Kerholle voidaan valita teema tai kerho voidaan toteuttaa yleisenä puuhakerhona. 

Nuoret ohjaavat kerhoa pääsääntöisesti pareittain. Joissain kerhoissa nuoret toimivat aikuisen apuohjaajina. Työllistämme myös aikuisia kerhojen ohjaajiksi.

Palkkaamme kerhonohjaajia lukuvuosittain, kerhokausi kestää syyskuusta huhti/toukokuuhun. Teemme päätökset lukuvuoden kerhonohjaajista elokuun puolen välin tienoilla - joten hae ohjaajaksi viimeistään elokuun alussa ja ilmoittaudu ohjaajakurssille! 

Koulujen loma-aikoina järjestämme leiritoimintaan, johon työllistämme myös nuoria. Leirien apuohjaamista tarjotaan ensisijaisesti kerhonohjaaja kurssin käyneille, mutta myös muita.

Kerhonohjaajilta odotamme tunnollisuutta, vastuullisuutta ja intoa ohjata lapsiryhmää. Voit hakeutua ohjaajaksi myös kaverisi kanssa, 13 -vuotiaasta lähtien.


4H -YRITTÄJÄ TIENAA OMALLA BISNESIDEALLA

4H-yritys tarjoaa 13-28 -vuotiaille  mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. 4H-yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys. 4H -yritys on harrastustoimintaa, ja etenet siinä aina omaan tahtiisi. Oma 4H-yritys on hyvä tapa selvittää, sopiiko yrittäminen sinulle. Ja mikä parasta, samalla voit tienata! Tutustu tästä tarkemmin 4H -yritykseen

Onko sinulla ideoita ja innokkuutta oman rahan tienaamiselle?
Voisitko myydä jotakin tekemääsi tuotetta tai olisitko valmis myymään tuottamaasi palvelua?

4H -yrittäjiksi haetaan mm.

- kesäkahvilan pitäjiä
- ikkunanpesijöitä ja kodin siivoajia
- auton pesijöitä ja siistijöitä
- lasten synttäreitä järjestämään
- marjoja poimimaan
- hoitamaan lapsia ja/tai eläimiä
- avuksi ikäihmisille
- kesäkahvilan pitäjiä
- valokuvaajia
- lannoite- ja siemensäkki- / metalliromunkerääjäksi

Tässä muutamia valmiita ideoita tai voit keksiä ihan oman!

Voit perustaa kesäksi (tai ennalta määrittelemättömäksi ajaksi, esimerkiksi päiväksi!) oman 4H -yrityksen, jossa voit harjoitella yrittäjyyden ensiaskeleita turvallisesti ja ohjatusti.

4H -yrittäjä määrittelee itse palkkansa ja tekee töitä sen saavuttamiseksi. Me 4H:ssa autamme käytännön asioissa, kuten markkinoinnissa, lupa-asioissa ja pyrokratian kiemuroissa. Kesällä järjestetään useita tapahtumia, joissa 4H -yrittäjät esittäytyvät ja markkinoivat palveluitaan.

4H -yrittämiskokemuksesta saat todistuksen ja kokemus auttaa varmasti kun haet jatkossa töitä, tai se voi toimia pongahduslautana oman oikean yrityksen perustamiseen!

4H -yrityksiä on valtakunnallisesti jo yli 1500! Ampun 4H -yhdistyksessä on noin 20 toimivaa 4H -yritystä: kesäkahvilaa, eläintenhoitoa, lastenhoitoa, marjanpoimintaa, kotitöitä...

Tarjoamme 4H -yrittäjiksi haluaville keväisin yrityskurssin ja henkilökohtaisen ohjauksen harjoitteluyrityksen perustamiseen ja pyörittämiseen!

Tutustu 4H -yrittämiseen ja Ampun 4H -yhdistyksessä toimiviin nuorten yrityksiin tästä

 

4H -yrittäjillä mahdollisuus työskennellä 4H Aurinkomajan kahvilassa Orimattilassa

4H -yrityksen perustanut nuori voi hakea kahvilavuoroja Orimattilan 4H Aurinkomajalle. Kahvilavuorot jaetaan toukokuussa. Kahvilaa pitävien nuorten on osallistuttava toukokuussa järjestettävään kahvilakoulutukseen. 

Kahvilan pitäminen myös muissa kunnissa on mahdollista - ota yhteyttä, me autamme paikan löytämisessä!

 

ILMOITTAUDU 4H -YRITYSKURSSILLE TAI OTA YHTEYTTÄ YHDISTYKSEEN!


 

4H -TYÖPALVELU
kotitöitä, pihatöitä, lasten- ja eläintenhoitoa

Etsimme 14-vuotta täyttäneitä nuoria työskentelemään Ampun 4H -yhdistyksen työpalvelussa, erityisesti pihatöissä, kodinsiivous- sekä lasten- ja eläintenhoitotehtävissä.

Työ sopii mainiosti ensimmäiseksi työksi. Työkeikkoja on tarjolla ympäri vuoden, mutta eniten kesäaikaan. Työtehtävät sopivat myös lisätyöksi toisen työn tai opiskelun oheen.

Työtehtävät perustuvat asiakastilauksiin pääasiassa Orimattilan, Pukkilan, Myrskylän ja Lapinjärven alueella. Voit työskennellä sellaisella alueella ja niinä aikoina kun sinulle sopii.

Työtehtävät ovat tavallisimmin:
- pihatöitä
- siivousta ja kotitöitä (esim. ikkunanpesua, viikkosiivousta, mattojen pesua)
- lasten ja eläinten hoitoa
- ikäihmisten auttamista ja seuranpitoa
- myös muunlaiset työtehtävät ovat mahdollisia

Työskentelyajat ovat joustavia ja sovittavissa asiakkaiden toiveet huomioiden. Työntekijä voi itse päättää mitä työkeikkoja ottaa vastaan.

Työstä maksetaan tuntipalkka ja matkakorvaus, jos matka kotoa työskentelypaikaan ylittää 5 km suuntaansa. Joissain tapauksissa voidaan erikseen sopia urakkapalkasta.

PÄÄSET MUKAAN TYÖPALVELUUN KURSSIEMME KAUTTA

Itsenäisen kulkemisen mahdollisuus on työssä eduksi, muttei välttämätöntä.

Ampun 4H -yhdistys työllistää vuosittain yli 60 paikallista nuorta. Työpalvelusta kuka tahansa voi tilata nuoren tekemään työtehtäviä. Ampun 4H -yhdistys toimii työnantajana ja työelämäkasvattajana.

SÄKKIKERÄYS JA AIV-KERÄYS

Säkkikeräyksessä nuori ylläpitää keräyspistettä, johon maanviljelijät voivat tuoda lannoite- ja siemensäkkejä. Keräys järjestetään kesäkuussa. Nuori laskee ja lajittelee säkkejä sekä pitää keräyspaikan järjestyksessä ja siistinä. Keräyspisteitä on ympäri yhdistyksemme toiminta-aluetta. Keräyspiste voidaan perustaa esimerkiksi nuoren omalle kylälle tai pihapiiriin.

AIV- keräys (K18) järjestetään syksyllä parin päivän keräyksenä. Keräyspisteen sijainti on ainakin toistaiseksi ollut Artjärvellä, mutta sijaintia voidaan myös muuttaa.


 

APUJA TYÖNHAKUUN

MS Word -tiedostoCV ja Työhakemuspohjat Ampun 4H.docx (14 kB)
Tästä valmis pohja CV:n ja työhakemuksen työstöön
PDF-tiedostoCV ja Työhakemuspohjat Ampun 4H.pdf (328 kB)
Tästä valmis pohja CV:n ja työhakemuksen työstöön PDF
PDF-tiedostoajokortti_tyoelama2017SELKO.pdf (11.2 MB)
Ajokortti työelämään opas