Yhdistyksemme palkittiin Reilu Teko -lannoitesäkkikeräyksen Vuoden työllistäjä -kunniamaininnalla

1.12.2022

Yara Suomi luovutti keskiviikkona 30.11. Reilu Teko -lannoitesäkkikeräyksessä kerätyt varat Suomen 4H-liitolle. Samassa tilaisuudessa palkittiin paikallisyhdistyksiä ansiokkaasta Reilu Teko säkkikeräyksestä. Yhdistysellä on toiminta-alueellaan 7 lannoitesäkkien keräyspistettä, jotka keräsivät tänä vuonna noin 10 000 kpl lannoitesäkkejä ja työllistivät 6 nuorta. Lisäksi Mallusjoen keräyspisteellä on tehty vuosia yhteistyötä paikallisen nuorisoseuran kanssa. 

Palkitut paikallisyhdistykset:

  • Vuoden tulokas: Ranuan 4H-yhdistys
  • Vuoden nousija: Tammelan 4H-yhdistys
  • Vuoden työllistäjä: Ampun 4H-yhdistys

Palkinnon luovutti Yara Suomen kaupallinen johtaja Roland Westerberg  (kuvassa) Ampun 4H-yhdistyksen toiminnanohjaaja Mari Cederille ja elimäkeläiselle Konsta Koskenniemelle. Konsta on ahkeroinut keräyspisteen hoitajana jo monta vuotta.

Olemme todella iloisia kunniamaininnasta ja nuorten työn huomioimisesta!


Seuraava Reilu Teko lannoitesäkkikeräys järjestetään kesällä 2023.

Keräyksen yhteistyökumppaneita Suomen 4H-liiton ja Yaran lisäksi ovat Finlands svenska 4H, paikalliset 4H-yhdistykset sekä Hankkija Oy, Lantmännen Agro, A-Rehu, Peltosiemen, Tilasiemen ja Lassila & Tikanoja Oy. Reilu Teko -säkkikeräystä ovat tukemassa myös Maaseudun tulevaisuus ja Landsbygdens Folk.

Otathan huomioon, että Reilu Teko keräykseen voi tuoda vain yhteistyökumppaneiden lannoitesäkkejä! Esimerkiksi Belor ei osallistu Reilu Teko keräyksen kustannuksiin, joten Belorin säkit jäävät keräyspaikalle jätteeksi, jonka poiskuljetus jää 4H-yhdistyksen kustannettavaksi. Nuori ei saa niistä myöskään korvausta, vaikka joutuu keräykseen kuulumattomia säkkejä erottelemaan!