Ruokakoulussa jaetaan ruokailoa!

3.6.2015


Ampun 4H yhdistys on myös tänä vuonna jakamassa ruokailoa ja –oppia lapsille ruokakoulu leirien myötä. Ruokakoulu on ruokailoa kaikin aistein! Itse tekeminen, kokeminen, liikkuminen, oppi ja elämykset takaavat hienon leiriviikon lapsille.

Ruokakoulun jokaisen päivän ohjelmaan kuuluu aamiaisen, lounaan ja välipalan valmistaminen. Ruuan valmistamisen ohessa keskustelemme terveistä elintavoista, kierrätyksestä, lähiruuasta, luomusta, hävikin vähentämisestä ja monista muista ruuanlaittoon liittyvistä aiheista. Jokaiseen leiripäivään kuuluu lisäksi ohjattu liikuntatuokio pihapelien parissa.

Keskiviikkona lapsilla on edessä varsinainen taidonnäyte, kun leiriläiset pääsevät tarjoilemaan itse valmistamansa illallisen perheilleen! Torstaina leiri huipentuu Anttilan Hereford tilalle tehtävään tilavierailuun, päästää paikanpäälle ihmettelemään mistä ruoka tulee!

Orimattilan ruokakoulu on osa Ruokakoulu-Matskolan, kaksikielistä yhteistyöhanketta. Hankkeeseen osallistuvat Suomen 4H liitto, Finlands svenska 4H, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC, Folkhälsan sekä Maito ja Terveys ry. Ruokakoulun mahdollistaa maa- ja metsätalousministeriön Laatuketju.

Orimattilan ruokakoulua ovat mukana tukemassa S-Market sekä Varpion puutarha.

Orimattilan ruokakoulun ensimmäinen leiriviikko 8.-11.6 täyttyi ennätysvauhtia. Tämän vuoksi päätimme toteuttaa myös toisen leiriviikon 15-18.6. Jälkimmäiselle viikolle on vielä muutama vapaapaikka. Kiinnostuneiden yhteydenotot soittamalla 0453311222/ Reetta