Kunnat tukevat itsensä kesäksi työllistäviä 4H-yrittäjiä!

11.4.2018


Kunnat tukemassa itsensä työllistäviä nuoria!

 

Orimattilan kaupunki ja Myrskylän sekä Pukkilan kunnat tukevat nuoria, jotka työllistävät kesällä itse itsensä oman 4H-yrityksen kautta. Yritystuen kautta jopa tulojen tuplaaminen on mahdollista. Tuen suuruus on kunnasta riippuen 200-300€.

Lyhykäisyydessään homma menee näin: Nuori käy 4H-yrityskurssin ja perustaa oman 4H-yrityksen eli harjoitteluyrityksen Ampun 4H-yhdistyksen tukemana oman kiinnostuksensa ympärille. Nuori pyörittää omaa yritystoimintaansa kesällä ja tienaa tukea vastaavan summan. Tuki haetaan jälkikäteen Ampun 4H-yhdistyksen antamien ohjeiden mukaan. 

Edellisinä kesinä useat nuoret ovat tienanneet kivat ansiot oman yrityksensä pyörittämisellä. Katukuvassa näkyvimpänä yrityksenä 4H-Aurinkomaja – kahvila Orimattilan keskustassa. Tuo ei toki ole ainut 4H-yritystoiminnan muoto. Joukosta löytyy niin kotityöpalveluita, lemmikkien- ja lastenhoitoa, pihatyöpalveluita, tanssiaismekkojen välitystä ja juhlapalveluita sekä valokuvausta. 4H-yritys rakentuu juuri tekijänsä osaamisen ja mielenkiinnon ympärille.

4H-yritys onkin aivan loistava mahdollisuus nuorelle yhdistää omat mielenkiinnon kohteet ja kesätyö. Tuottavuus on itsestä kiinni! Yksin ei tarvitse yrittää, Ampun 4H-yhdistyksen väki ja oma yritysohjaaja ovat tukemassa läpi koko prosessin. Jos omaa yritysideaa ei ole, niin vielä mahtuu mukaan kahvilanpyörittäjiksi niin Orimattilaan kuin Myrskylään.

4H-yrityksen perustaminen vaatii 4H-yrityskurssin käymisen. Ampun 4H-yhdistyksen kevään viimeinen 4H-yrityskurssi järjestetään lauantaina 21.4 yhdistyksen toimistolla Pukkilassa. Kurssi on maksuton! Lisätietoja tästä.