Ruokapakin leiripäivät käynnissä

26.2.2018Kokkailua ja leivontaa talvilomalla! Ruokapakin leiripäivät käynnistyivät jo viime viikolla Lapinjärvellä Maatilan miniherkut -päivällä. Leiripäivässä valmistetaan maatilateemaisia suolaisia ja makeita herkkuja sekä päästään maistelemaan lähiruokaa. Välillä oli myös hyvä käydä haukkaamassa happea raikkaassa ja aurinkoisessa talvisäässä.

Leiripäivät jatkuvat tällä viikolla Lapinjärvellä, Myrskylässä ja Orimattilassa. Luvassa on Maatilan miniherkut -päiviä ja Safkasankarit-leivontapäiviä, joissa tehdään 90-vuotiaan 4H:n kunniaksi juhlaleivoksia ja pidetään avoin leivosbaari leiriläisten läheisille. 

Keskiviikkona on Ruokapakin suosituin leiripäivä: Junior masterchef -teemapäivä. Siellä eri keittiöt kokkailevat kisaillen lounaan ja välipalan. Luvassa vähän siis myös jännitystä ja kilpailuhenkeä kokkailun lomassa.

Leiripäiviin kuuluu olennaisesti myös pieni ulkoilutauko. Lapset pääsevät purkamaan energioita ja haukkaamaan happea. Talviloman sää vaikuttaa mukavasti talviselta ja jopa kirpsakalta. Hyvää talvilomaa!