Hurja määrä työelämäkursseja tarjolla!

12.2.2018


Ampun 4H-yhdistys järjestää totuttuun tapaan runsain mitoin nuorten työelämäkursseja. Hankkeiden ja opintokeskus Siviksen tukemana kurssit pystytään tarjoamaan maksutta. Ainoastaan lupakorttikoulutuksista peritään nimellinen 7€ maksu, joka itseasiassa on ainoastaan kortin hinta. Hygieniapassikurssi ja ensiapukurssi ovat molemmat useiden työnantajien vaatimat edellytykset töihin pääsylle. Nyt nuo kurssit on mahdollista suorittaa todella edullisesti. Paikkoja on vain rajatusti, joten kannattaa olla nopea. Ilmoittautuminen on jo käynnissä!

Ajokortti työelämään ja Työllisty työpalvelussa kurssilla paneudutaan työnhakutaitoihin ja pyritään miettimään keinoja työnantajien vakuuttamiseksi. Kurssillä käydään työelämän pelisäännöt läpi ja mietitään työnantajan sekä työntekijän vastuita ja velvollisuuksia. Kurssin käyneillä on mahdollisuus työllistyä yhdistyksen työpalveluun.

Lastenhoito- ja dogsitterkurssit nimiensä mukaisesti vievät lasten ja lemmikkienhoidon saloihin. Kurssit käyneet pääsevät mukaan työpalvelutoimintaan tai saavat esimerkiksi hyvää pohjaa 4H-yrityksen perustamiselle.

Tänä vuonna uutena juttuna Ruokapakki -hankkeen myötä kehitetään nuorten työllistymistä maatiloille. Yhteistyömaatiloja on jo useita. Maatilan työt kurssilla saa valmiudet tarttu näiden maatilojen tarjoamiin työtehtäviin.

Kahvilakoulutukssessa paneudutaan asiakaspalveluun ja kahvilatoiminnan perusteisiin. Valtaosa kurssin käyneistä työllistää kesällä itse itsensä pyörittämällä kahvilaa 4H-yhdistyksen tukemana. Toki kurssi on avoin kaikille kahvilanpyörittämisestä tai asiakaspalvelusta kiinnostuneille, vaikkei kahvilan pitoon vielä olisi aikomustakaan.

Yhtenä kesätyöllistämisen muotona nuorilla on mahdollisuus perustaa juuri oma 4H-yritys. Jo useana kesänä ovat monet nuoret työllistäneet itse itsensä oman osaamisensa kautta 4H-yrittäjänä mm. kahvilatoiminnalla, valokuvauksella tai piha- ja puutarhatöitä tekemällä. Kunnat tukevat 4H-yrittäjiä! 4H-yrittäjäksi valmiudet saa 4H-yrityskurssilta.

Jos toukokuussa kesätyötä ei ole vieläkään löytynyt, 5.5 Orimattilassa on Kesätyöpaniikki päivä, jolloin nostetaan esiin viime hetken vinkit kesätöiden löytämiseksi.

Kurssit on tarkoitettu ensisijaisesti 13-29vuotiaille nuorille. Mistä tahansa toiminta-alueen kunnasta voi tulla mille tahansa kurssille. Jos kurssin käyminen meinaa jäädä kyydeistä kiinni, ota yhteyttä, niin pyritään järjestämään kyyditykset!

Kursseille ilmoittautumaan pääset tästä.