Vastuullinen Virtanen kerää taas AIV-liuosastioita

15.9.2017


 

Keräysaika pe 15.9. klo 12-15 ja la 16.9. klo 10-15

Keräyspiste
Artjärvi, Orimattila
Säkkikeräyksestä tuttu kuivurin piha
Os. Levonmäentie 40, 16230 Artjärvi

Lisätietoja asiasta antaa
Hanna Simola, 0400 418 761, ampu(a)4h.fi

 


4H-nuoret hoitavat Orimattilan keräyspistettä, johon vastaanotetaan käytettyjä muovisia AIV-liuosastioita syyskuun pe 15. klo 12-15 ja la 16. klo 10-15. Kaikki kerätyt tynnyrit ja kanisterit kierrätetään Suomessa muoviteollisuuden raaka-aineeksi.

Nuoria työllistävä ja viljelijöille maksuton valtakunnallinen keräyskampanja kulkee nimellä Vastuullinen Virtanen.

Uudistunut AIV-astioiden keräyskampanja Vastuullinen Virtanen järjestetään nyt toista kertaa. Viime vuonna viljelijät palauttivat keräykseen yli 10000 kanisteria ja noin 1000 tynnyriä. ”Tuloksen innoittamana lisäsimme keräyspisteitä tänä vuonna kolmanneksella ja nyt niitä on yhteensä 82 ympäri Suomen”, toteaa AIV-liiketoiminnan vetäjä Kirsi Kuparinen.


”Saimme viime vuoden keräyksestä paljon positiivista palautetta sekä 4H-nuorilta että viljelijöiltä, jotka arvostivat kierrätysmahdollisuutta. Jatkamme yhteistyötä 4H:n kanssa edellisvuoden hyvien kokemusten pohjalta”, Kuparinen lisää.


”4H on aina kantanut huolta maaseutuympäristöstä muun muassa järjestämällä lannoitesäkkikeräyksiä yli 40 vuoden ajan. Haluamme auttaa maatiloja kierrätyksessä ja samalla tarjota töitä maaseudun nuorille”, kertoo yhteyspäällikkö Patrik Lindfors Suomen 4H-liitosta.

Maatilat voivat 15.–16.9. ilman maksua toimittaa tyhjät 30 litran AIV-liuoskanisterit ja 200 litran AIV-liuostynnyrit viranomaisvaatimukset täyttävään kierrätykseen.
4H-nuori tarkastaa astiat ja pakkaa ne kuljetusta varten yhdessä viljelijän kanssa. Eastman huolehtii keräyspisteen tyhjennyksestä keräyksen päätyttyä.

Keräykseen kelpaavat AIV-liuosastiat

Keräykseen voi jättää 30 litran AIV-kanistereita ja 200 litran AIV-tynnyreitä, jotka ovat sisältäneet Kemiran, Tamincon tai Eastmanin pakkaamia AIV, Prima, Mestarin Vahva, Stabilizer tai Propcorn -tuotteita. Astioiden tulee olla tyhjiä, ehjiä ja korkkien ja kansien kierrettynä paikoilleen.

Viljelijöitä pyydetään tuomaan mukanaan myös kuormalavoja, joita tarvitaan pakkaamisessa.


Keräyksen järjestää Ampun 4H -yhdistys yhteistyössä Suomen 4H-liiton ja Eastman Chemical Companyn kanssa. Keräyksen rahoittaa Taminco Finland Oy, joka on Eastman Chemical Companyn suomalainen tytäryhtiö.